welcome noted ku yg baru.. =) (java script)

أهلا و سهلا

Monday, April 5, 2010

[Pengalaman] Ikut Cara Siapa ni..?? Hmm..


dengan namaMU ya ALLAH..
selawat dan salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W



masa 2, ana blik rumah kawan ana kt jitra.. (pak ku nma dy.. huhu..)
tgh on the way nk makan ni, tup2 ad msej msuk..



salam.. opie, aku nak tanya satu soklan ni.. bole dak..?




insyaALLAH.. pa dya..?



kita bole bercouple dak..? (maksud dya, diri dya dgn org laen..)



hmm.. psai pa ang tanya..?



sja la.. aku x tw pa hukum dya..



haish..! kan ustaz dah crita dalam kuliah hari 2.. couple 2 kn haram..



tapi kalau x couple, nanti susah la..



plak dah..! pa yang susahnya..



ya la.. nanti kalau x couple.. camna aku nak kawen ngn pompuan 2..?
ala.. ang tu ada duit ka nk kawen..?? haha..



ala.. ada ja orang yg x couple bole kawen.. bahgia plak 2..



memang la.. tapi brpa ramai yg wt mcm 2 kn..



hmm.. belit2 btoi la bdak nih..



kalau ang cmna..??
plak dh.. ana yg kena tnya balik..



ala.. nanti2 la.. x sampai masa lg la nk pikir bnda2 ni.. kn jaoh lagi perjalanan hidup.. kalau dah sampai seru nanti, insyaALLAH la..



tapi kn.. (tapi plak dh..) kalau kita nk couple gk, kita couple cara islamik bole dak..?



haish.. x pnah plak aku dengaq (dengar) couple islamik.. cmna 2..??



ala.. contohya cam aku ni.. aku still couple, tapi dalam masa yg sama, aku ajak dia wat bnda2 baek.. contohnya cam posa ka, baca quran ka.. cam 2 la..



tapi ang yakin ka, ang bole wat cam 2 bila ang couple nanti.. maksudya, ang bole jamin ang bole ajak dya wt bnda2 baek cm yg ang kata td..??



emm.. insyaALLAH..



rasa2 la kn, bila ang couple cara 'islamik' 2, akan ada x timbui (timbul) perasaan kat dya..??



haha.. mestila ada.. ^_^



ha!! yg 2 la la yg x bole 2..



pa yg x bole nya..?



couple 2 la.. cba ang tgok.. walaupun ang kata ang nk couple cara 'islamik' kan.. tapi sbenaqnya (sebenarnya) ang still wat bnda salah gk.. 2 la yang di katakan ZINA HATI.. ang sedang terkhayal2, termimpi orang yang x halal bg ang lg..



abeh 2, aku nk wat cmna lagi..?



ala.. ang ni.. jalan hidup kta kn jaoh lg.. insyaALLAH, kita akan jumpa ramai lagi orang.. couple2
toksah (x yah) dokikut la.. 2 kn suma mainan syaitan.. nanti kalau kita ikut, kita jugak yg rugi.. bkn stakat rugi, dosa pn dpat..



huhu.. menyesai (menyesal) aku tanya kat ang.. haha..



aku luku jugak budak ni satgi kot..



haha.. k la.. nanti kalau da pa2 masalah g, kita sembang len no (ye)..



orait.. k2 salam..



salamun a'laik..


*******


realiti yang berlaku harini kan..??
manusia semakin jahil tentang agama..
insyaALLAH, see u again.. ^_^



ilalliqa'..

1850 (21 rabiul akhir 1431H)

12 comments:

  1. gelak plak en ben nih..
    (gelak ad makna ea... haha)

    ReplyDelete
  2. haha.. mcm ngan pa g budak tuh~ da org habaq kat dia, bley plak dia cakap nyesai tny ank~
    klu aku mmg aku luku dah budak tu OP~ hahah

    ReplyDelete
  3. salam ilyas..
    haha.. x la.. ni crita ja..
    klau ad btoi yg cmni pn, sabaq ja..
    huhu..

    ReplyDelete
  4. pu3 mahkota addinApril 17, 2010 at 2:24 AM

    yeah..dats rite illyas..owg da gtau pjg lebaq, ptut dya asa brsyukur coz da dpt stu pengetahuan sai tu kn..hm kondisi bila mnusia dlm dilema...wawawa

    ReplyDelete
  5. remaja skrg sllu jd cmni....
    isu2 ni,dr skul smpi matrik n agaknya smpi u pon msti jpa jgk kn...
    huhuhu.....
    realiti idup,ni isu hot jgk ni...
    pndai2 la jga dri n hati suma yerh...
    jgn trpengaruh lg,lau dah smpi mse nnt bru la go through jer..

    pk bia jauh ckt..sllu pesan kat dri sdri n kwn2 jgk...lam wat ssuatu jgn pkir pndek n trdekat jer,yg pnting jangka pnjang nnt...

    insyaallah,yg kita cri cinta hakiki,kredhaan allah,cinta rasulullah n syurga ilahi...papehal,pkir la bek2 dlu n pkir bia byk ckit k...=)

    ReplyDelete
  6. salam semua..

    dengar 2, 'insan kerdil_ahi' dok bg tzkirah 2..

    ReplyDelete
  7. opie pnye tazkirah lg pnjang...
    xde,juz lbih pringatan utk dri sdri jer dsamping kongsi ngn shbt2 jgk.

    ReplyDelete
  8. Allah berfirman:
    "Dan takutlah kalian terhadap fitnah ( musibah, petaka, bencana, siksa
    ) yang benar-benar tidak hanya menimpa orang-orang zalim di antara
    kalian secara khusus. Dan ketahuilah bahawasanya Allah Maha dahsyat
    siksa-Nya." (Surah Al-Anfal:25)

    ReplyDelete
  9. salam n..

    -syukran coz sma2 share kt sni ngn shabat2 yg laen..

    ReplyDelete
  10. salam insan kerdil_ahi..

    syukran untuk tazkirah tu.. appriciate it..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...